Barbadoson, ahol eredeti Bumbu-t készítik, a rum nem csak egy szeszesital. Ez az eredeti rumsziget, ahol a rumot először hozták létre mintegy 400 évvel ezelőtt. A bajánok (barbadosi nép elnevezése) az elmúlt néhány évszázadot azzal töltötték, hogy tökéletesítsék hazájuk leghíresebb exportcikkeinek lepárlásának és keverésének művészetét.
A Bumbu Rum Company rumjaikat a fellelhető legfinomabb cukornád keverékéből készítik. Rumjaik kivételesen kiegyensúlyozottak és lágyak, anélkül, hogy feláldoznák azt a gazdagságot és komplexitást, amely a barbadosi és panamai lepárlóikat a világ legjobbjává teszi – még ha kissé elfogultak is...
Az eredeti karibi legenda, zászlóshajójuk, az Original Bumbu finom barbadosi rumból és kézzel válogatott fűszerekből készült, amelyek a Karibi térség gazdag és színes történelmét idézik. A Bumbu minden kortyával felfedi örökségét és mesterségbeli tudását.
Az ultranehéz üvegpalack önmagában is műalkotás, az elején egy gondosan megművelt fém "X", hátul pedig a Karib-tenger térképe díszíti. Kedvenc része a régimódi, túlméretezett parafadugó, mely biztosítja számodra, hogy minden alkalommal ünnepi "POP" hangot fogsz hallani, amikor felnyitod az üveget.
Eredeti Bumbu öröksége nem csak történelmi, hanem geológiai is. A legtöbb karibi szigettől eltérően (amelyeket a vulkánok alkotnak) Barbadost korallzátonyok hozták létre. Itt a talajvíz megtisztul, ahogy átszivárog a természetes mészkövön, így a barbadosi víz a világ egyik legfinomabb vize.
Ez a kivételesen tiszta víz, a Karib-térségről és Dél-Amerikából származó, gondosan válogatott cukornáddal párosítva azt a könnyedséget és simaságot kölcsönzi a Bumbu figyelemreméltó ihatóságának. Tiszta Bajan víz minden Bumbu palack részét képezi.
Lepárlómestereik a világ legjobb országaiból válogatják ki a cukornádat a termés előállításához. A cukornádban található ásványi anyagok és egyéb elemek egyedülálló tulajdonságokat biztosítanak, amikor rummá desztillálják.
A Bumbu Original egy 1893-ban alapított történelmi barbadosi lepárlóban készül, és több mint 120 éve folyamatosan üzemel. A rumot két folyamatosan működő lepárlóban desztillálják. Az erjesztés során használt élesztő szeszfőzdei titok, amely egészen 1840-ig nyúlik vissza.
Kóstold meg!
Nem bánod meg...